Barnkultur

Offentlig kultur

För barn i Uddevalla finns det stora möjligheter att delta i kulturlivet, både på skoltid och fritid. Kultur och fritid arrangerar offentliga teater-, musik- och dansföreställningar och mycket annat, främst på våra bibliotek men också i samarbete med bland annat Bohusläns museum och Regionteater Väst.

Kultur i skolan

Vi samarbetar också med grundskolans utvecklingsenhet som ansvarar för kultur i skolan som verkar för att kultur och skapande ska vara ett naturligt verktyg i lärandet.

Två ryttare med röda clownnäsor sitter på varsin käpphäst

Svenska ryttareliten. Foto Anders Kratz

Barnkulturprogram i sommar

Vi gör inget program för barnkultur på sommaren, men Kultur och fritid sammanställer en mängd aktiviteter för barn och unga i lovprogrammet.
Biblioteken i Uddevalla har också en hel del aktiviteter under sommaren, bland annat är högläsningssommar för barn 0-5 år och sommarläsningen för barn och unga 6-16 år tillbaka. Mer om detta finns på bibliotekens webb.

Barnkulturprogram i höst

Lördag 7 september släpper vi höstens barnkulturprogram med ett Programsläppshallaballo! Då kan du komma och få reda på allt om höstens barnkulturarrangemang under en heldag på stadsbiblioteket! Klockan 11.00-14.00 blir det pyssel, sagostund, tipspromenad, och så kommer föreställningen Svenska ryttareliten med fölungar hit. Tills dess; ha en riktigt fin sommar!

Instagram & Facebook

På facebook har vi ett konto för barnkulturen: Barnkultur i Uddevalla. Där lägger vi bland annat ut information om arrangemangen.

Vi finns också på Instagram: @kulturlivet. Följ det med! Där handlar det inte bara om barnkulturarrangemangen, utan om kultur för alla åldrar.

Till er tjänst och med hopp om ett gott kulturliv för alla Uddevallare!

Kontakt

Charlotta Byberg, kultursamordnare

+46 522‑69 61 11

charlotta.byberg@uddevalla.se

Kultur och fritid

Varvsvägen 1

451 81 Uddevalla

Vanliga frågor och svar

Förslag på sidor