Lucka 12: Arbetssätt från forskningsstudie införs på hela skolan

Under läsåret 2020/2021 deltog elevhälsoteamet och några lärare från Forshällaskolan i en forskningsstudie ledd av Petri Partanen. Nu har de lärare som deltagit i forskningsstudien tagit arbetet vidare på skolan.

Barn på Forshällaskolans skolgård

Syftet med studien var att ta reda på relationens betydelse för lärandet, samt vikten av trygghet och studiero. Vilka verktyg och färdigheter behöver våra elever för att kunna lära sig och utvecklas?

Lärarna fick prova arbetssätt i undervisningen där eleverna fick träna på strategier för att utveckla sociala och emotionella färdigheter och exekutiva färdigheter.

Relativt snabbt kunde dessa lärare se resultat i sina klasser. Eleverna uttryckte att de lärt sig om hur de kan bli en bra kompis genom att tänka att alla ska ha en bra dag och att det blivit färre konflikter.

Under hösten har de lärare som deltog i forskningsstudien lett fortbildning på skolan genom kollegialt lärande med sina kollegor. De har träffats en gång i månaden och kommer fortsätt göra detta även till våren. Reflect kommer kopplas ihop med det språk- och kunskapsutvecklande insatsen som planeras.

Här kan du läsa mer om Reflect: Forskningsprojekt gav nya verktyg för trygghetsarbetet

Kommentarer

    Du måste vara inloggad för att få kommentera

    Stängd för fler kommentarer

    Vänligen verifiera att du inte är en robot

    300